Köpvillkor

Allmänt om köpet och användaren
Dessa villkor gäller för alla beställningar som en företagskund (”Kunden”) gör i web-shopen och dessa villkor måste godkännas av Kundens användare inför varje köp i web-shopen. Om parterna har kommit överens om villkor som i någon del avviker från dessa allmänna villkor gäller vad som har särskilt avtalats i den delen. I övrigt tillämpas dessa allmänna villkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor efter behov, utan att meddela detta på förhand.

Genom att godkänna dessa villkor och handla i web-shopen, som utsedd användare hos Kunden, träffar Du ett avtal för Kundens räkning. Som användare garanterar du att du har rätt att företräda och binda Kunden enligt dessa allmänna villkor och att göra aktuellt inköp för Kundens räkning. Som användare bekräftar du att de uppgifter som du fyller i är korrekta och fullständiga samt ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter. Du åtar dig också att se till att ingen annan kan använda dina inloggningsuppgifter.

Leveransvillkor
Leverans sker med FC Collection AB alternativt Postnords företagspaket. Samtliga priser är exklusive mervärdesskatt och fraktkostnad. Leveranstiden fastställs av leverantören i orderbekräftelsen.   

Leveranstid
FC Collection AB har för närvarande ett fraktavtal med Postnord för leveranser inom Sverige. Om inget annat anges av Kunden kommer varorna att levereras med Postnord under FC Collection AB’s avtal (på Kundens bekostnad). Inom Sverige sker leverans i normalfallet inom 3-5 arbetsdagar från orderbekräftelse.

Leveranstiderna är förväntade leveranstider och vi kan inte garantera att varorna alltid kommer fram inom angiven tid, då oförutsedda förseningar hos oss eller hos transportör kan uppstå. FC Collection AB förbehåller sig rätten att anlita annan transportör utan att i förväg informera Kunden.

Betalning och dröjsmålsränta
Betalning för beställa produkter ska ske inom 20 dagar från fakturadatum.
Dröjsmålsränta med 24 procent debiteras från förfallodagen.

Reklamationer
Kunden är skyldig att noga inspektera varorna omgående efter leverans och eventuella fel i varorna skall reklameras till info@fc-collection.com inom 14 dagar från leverans. Vid fel eller brist i vara erhåller Kunden omleverans om FC Collection AB kan göra detta inom skälig tid. Annars har Kunden rätt till skäligt prisavdrag som högst motsvarar varans pris. Ansvaret för fel är begränsat till varans pris och Kunden har inte rätt till andra påföljder än vad som framgår ovan.

Vid reklamation ska kopia på fakturan bifogas med reklamationen tillsammans med en beskrivning av felet. Vid retur skall varor alltid vara förpackade i originalförpackning. Köparen ansvarar för att mottagen leverans kontrolleras före bearbetning. Kunden har inte rätt till några påföljder alls (så som omleverans eller prisavdrag) om produkterna har bearbetats, t.ex. tryckta, märkta eller broderade. Plagg som är solkiga, skrynkliga eller returnerade efter ovan angiven tid krediteras ej.

Restorder
På restorder över 3 kg debiteras fraktkostnaden som vanligt, under 3 kg fraktfritt.

Bolagsinformation
Ansvarig för hemsidan är FC Collection AB, Org nr: 559240-4270.
Markörgatan 10, 136 44 Haninge, Sverige.
Momsregistreringsnummer: SE559240427001.
Den huvudsakliga verksamheten är att vara leverantör av profilkläder.
Detta avtal ingås med FC Collection AB.